Knowledgebeemplus

Errors of Noun

Spotting the Errors – Errors of Noun

Spotting the Errors - Errors of Noun

Spotting the Errors – Errors of Noun

Directions – Q. No. 1-20 which part of the given sentences is erroneous? In case, there is no error, choose option (d).

1. There are two scores of books (a) which are lying (b)
unused in the library. (c) No error (d)

Ans. (a) score

2. Order has been issued (a) for his transfer to another district (b) but he has not received them so far. (c) No errors (d)

Ans. (a) Orders have been

3. Although she has studied (a) English for almost a year (b) she is yet to learn the alphabets. (c) No error (d)

Ans. (c) alphabet

4. Children are prone (a) to making mischiefs (b) if they have nothing to do. (c) No error (d)

Ans. (b) mischief

5. Sheeps are economically useful (a) and so they are reared (b) in the hills. (c) No error (d)

Ans. (a) Sheep

6. I have not gone through (a) the letter and so I am not aware (b) of its content. (c) No error (d)

Ans. (c) contents

7. I shall not attend the meeting (a) since I have many works to complete (b) within allotted time. (c) No error (d)

Ans. (b) much work

8. It is a pity (a) that even five years old boys (b) are engaged in hazardous factories. (c) No error (d)

Ans. (b) year

9. You should always be (a) true to your words (b) if you are to succeed in life. (c) No error (d)

Ans. (b) word

10. I gave him (a) two hundred rupees notes (b) for depositing. (c) No error

Ans. (b) rupee

11. It is not my business (a) to give an advice to those (b) who are not sensible enough to deal with their own problems (c) No error (d)

Ans. (b) advice

12. I don’t think (a) it is your house (b) It is sombody’s else. (c) No error (d)

Ans. (b) somebody else’s

13. She misplaced her spectacle (a) and is now feeling (b) great difficulty in studying. (c) No error (d)

Ans. (a) spectacles

14. Arabian Nights are (a) a collection of (b) very interesting episodes of adventure. (c) No error (d)

Ans. (a) is

15. I hope to visit (a) my uncle only next year (b) during summer vacations. (c) No error (d)

Ans. (c) vacation

16. Ration has run out (a) and the District Magistrate (b) has been informed. (c) No error (d)

Ans. (a) Rations have

17. The table’s wood (a) is infested with mite (b) and I am likely to dispose it off (c) No error (d)

Ans. (a) the wood of the table

18. The morale of the army (a) was high because the news (b) coming from the front are very encouraging. (c) No error (d)

Ans. (c) is

19. I can’t come to you now (a) because a lot of works (b) remains to be done. (c) No error (d)

Ans. (a) work

-: One Question for You :-

Directions – Which part of the following sentence is erroneous? In case, there is no error, choose option (d).

20. A farmer was leading oxes (a) to his field for ploughing (b) early in the morning. (c) No error

Visit our YouTube channel – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeem

Install our Mobile App – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowledgebeem.online
For more post visit our website – https://www.knowledgebeemplus.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *