Errors of Pronoun

Spotting the Errors – Errors of Pronoun

Spotting the Errors - Errors of Pronoun

Spotting the Errors – Errors of Pronoun

Directions – Q. No. 1-20 which part of the given sentences is erroneous? In case, there is no error, choose option (d).

1. The master did not know (a) who of the servants (b) broke the glass. (c) No error (d)

Answer – (b) which in place of who

2.The ruling party stood (a) for implementation of the bill (b) and was ready to stake their political existence. (c) No error (d)

Answer – (c) its in place of their

3.Whenever they go (a) the Indians easily adapt to (b) local circumstances. (c) No error (d)

Answer – (b) themselves after adapt

4.He is not one of those (a) who will help everybody (b) whom he meets. (c) No error (d)

Answer – (c) they meet

5.It is not easy for anyone to command (a) respect from both one’s friends and critics (b) as Dr. Neil did for his integrity and honesty. (c) No error (d)

Answer – (b) one’s before critics

6.Mahatma Gandhi taught us (a) that one should respect (b) the religious of others as much as his own. (c) No error (d)

Answer – (c) one’s in place of his

7.He, You and I (a) shall manage (b) this problem together. (c) No error (d)

Answer – (a) You, he and I

8.Was it him (a) who got injured (b) in an accident this morning? (c) No error (d)

Answer – (a) he in place of him

9.As soon as he (a) saw his mother (b) he ran to her and embraced. (c) No error (d)

Answer – (c) her after embraced

10.Due to me being a newcomer (a) I was unable to get a house (b) suitable for my wife and me. (c) No error (d)

Answer – (a) I in place of me

11.The audience (a) are requested (b) to be in its seats. (c) No error (d)

Answer – (c) their in place of its

Visit Our YouTube Channel Knowledgebeam for English preparation of NDA Entrance Exam – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeam

12.A scientist must follow (a) his hunches and his data (b) wherever it may lead. (c) No error (d)

Answer – (c) they in place of it

13.I am used to (a) many guests everyday (b) but there was none today. (c) No error (d)

Answer – (c) were in place of was

14.The number of vehicles (a) plying on this road (b) is more than on the main road. (c) No error (d)

Answer – (c) that of after than

15.Being a destitute (a) I admitted him (b) to an old people’s home. (c) No error (d)

Answer – (a) He before being

16.One should make (a) his best efforts if one wishes to achieve (b) success in this organisation. (c) No error (d)

Answer – (b) one’s in place of his

Install Our App for Competitive Exam – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.competitive.onlinequiz

17.May I (a) know who you want (b) to see please? (c) No error (d)

Answer – (b) whom in place of who

18.Our is the only country (a) in the world that can boast of (b) unity in diversity. (c) No error (d)

Answer – (a) Ours in place of our

19.Last summer he went (a) to his uncle’s village (b) and enjoyed very much. (c) No error (d)

Answer – (c) himself after enjoyed

-: One Question for You :-

20.If I were him (a) I would have taught (b) those cheats lesson (c) No error (d)

Answer –

Visit Our YouTube Channel – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeem
Visit Our Second Channel Knowledgebeem Plus – https://www.youtube.com/c/Knowledgebeemplus
Install Our Mobile App for Board Exam Preparation – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.knowledgebeem.online
Our Mobile App for Competitive Exam – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.competitive.onlinequiz
Visit our website – https://www.Knowledgebeem.com
For more post visit our website – https://www.knowledgebeemplus.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.